Lexus GS300 2001 rooli nn "free play"

Kõik mis seotud Lexuste tehnikaga. Ideed, nõuanded, probleemd ja muu huvitav ja vähem huvitav.

Moderaator: revo

Lexus GS300 2001 rooli nn "free play"

PostitusPostitas eugene » 18 Nov 2009, 11:19

Sain auto kätte esmaspäeval, kuid kohe panin tähele, et sõites otse ning liigutades rooli cm paremale või vasakule, ei muutu sellest midagi ehk auto ei jälgi kurssi. Esinduses öeldi, et see on nii väike (play), et on kõik korras, ja see võiks olla suure rehvide profiili ning talve rehvide pärast. Igaks juhuks kontrolliti auto üle ning jälle mitte midagi, kõik on tip top :?: :eh:
Enne GSi mul on olnud viis hondat ja ma ei ole kunagi sellist effekti tundnud :cry:
Neil ei ole teist sama generatsiooni GSi, et saaks võrrelda, ehk ma ise ei saa neid kuidagi sunnitada seda korda teha.

Võib olla on kellegil sama GS ja saaks siis võrrelda...
Või on kellegil idee olemas mille pärast võiks nii minu autoga olla?

Olen väga tänulik Teie appi eest! :thumbup:
eugene
Noor liige

Re: Lexus GS300 2001 rooli nn "free play"

PostitusPostitas praktikant » 18 Nov 2009, 12:00

See võib küll normaalne olla. Eks iga auto (rool)käitub natuke erinevalt. Ja rehvide mõõt ja kvaliteet mõjutavad asja kõvasti. Ise olen tähele pannud, et mida suuremad rattad all, seda raskem on juhtimine üldse.
Katsu ära harjuda. Kui ei õnnestu, siis on põhjust asjaga edasi tegeleda.
PS töökoda peab usaldama
praktikant
Noor liige

PostitusPostitas melbs » 18 Nov 2009, 12:21

Saksa testijad on ette heitnud, et GS-i roolisüsteem pole sama tundlik kui Euroopa konkurentidel ja et kurvides kaldub auto liiga palju,et siis rool on natuke tuima võitu!

Siin on natuke kirjutatud selle kohta.
http://www.autoleht.ee/tests/test_old?test_old_id=2001
Pilt
Kasutaja avatar
melbs
Huviline

PostitusPostitas eugene » 21 Nov 2009, 21:24

Tänan Teid, et vastasite kuid tahan veel infot ning kirjeldamist lisada.

Olen hiljuti tähele pannud, et see nn free-play on seal isegi kui mootor ei tööta.

Olen kaks videod teinud, et saaksite näha millest ma räägin:

Mootor töötab:

Mootor ei tööta:

Ja veel kord ütlen, et see kõikumine on ilma vastupanuta ning sõites auto kurssi sel ajal ei muutu.

Loodan, et saate aidata, ette tänades! :!:
eugene
Noor liige

PostitusPostitas sten » 21 Nov 2009, 21:38

Kasutaja avatar
sten
Lexuse friik

PostitusPostitas melbs » 21 Nov 2009, 21:42

Sellist lõtku("free playd") ei tohiks küll olla seda peaksid teeninduse vennad lahkama kust see lõtk täpsemalt tuleb. :roll:
Kas see "free play" käib hästi kergelt või on selline jäiga võitu?
Pilt
Kasutaja avatar
melbs
Huviline

PostitusPostitas eugene » 21 Nov 2009, 21:52

melbs kirjutas:Sellist lõtku("free playd") ei tohiks küll olla seda peaksid teeninduse vennad lahkama kust see lõtk täpsemalt tuleb. :roll:
Kas see "free play" käib hästi kergelt või on selline jäiga võitu?

Väga kergelt käib, ilma vastupanuta.

Ma juba käisin esindusse, kuid seal mulle öeldi, et see on ok, ning neil ei ole teist GS, et saaks võrrelda, kui ülesse tõsteti siis ei ole nemad ka midagi leidnud mis võiks seda põhjustada :cry:

Mul oleks vaja kedagi, kes saaks täpselt öelda milles probleem on, et ma saaks kohe esindusse minna.
Kui auto ostsin öeldi mulle, et see GS on täielikult kontrollitud, ning on tehnilises täitsa korras isegi mõned juppid on ära vahetatud, aga nüüd tuleb välja et seda free playd põhjustab näiteks rooli-latt (loodan, et see on õige sõna) ning remont hakkab maksma 30tonni, ma lähen siis kohtusse või tagastan autot, ma ei teagi :cry:

Appi! :oops:
eugene
Noor liige

PostitusPostitas urmask » 21 Nov 2009, 22:02

Äkki rool lahti? Olen ühe sellise GSiga kokku puutunud ja rooli oli küll väga täpne ja ok. Ma ei usu seda esinduse juttu- nad lihtsalt ei taha sellega tegeleda, sest nad eeldavad, et Sa ei taha nende töötundi kinni maksta.

Mine kuhugi kolmandasse kohta ja küsi nõu.
Pilt
setup.ee - veebilehe loomine on lihtne
Kasutaja avatar
urmask
Foorumi omanik, admin

PostitusPostitas melbs » 21 Nov 2009, 22:09

Ma soovitaks ka mõnda teist esindust proovida,vaatavad üle lasevad sulle paberi vällja milles asi on ja siis mine sinna kust ostsid auto.Kui viga rooli latis siis see ikka kallis lõbu.Esindus kust auto ostad võib teinekord natuke valetada ka,et kõik on ok ja nii peabki olema.
Pilt
Kasutaja avatar
melbs
Huviline

PostitusPostitas lexusok » 22 Nov 2009, 02:38

Latte muidu taastatakse ka, näiteks siin: http://www.topserv.ee/
Tuletab meelde vana Moskvitši roolilõtku, aga vähemas ulatuses. :D .
Aga sa vaata, kus see lõtk sisse tuleb, kui võimalik. Las keegi liigutab rooli nii, nagu videos, ja ise vaata, kas roolikardaan liigub kaasa. Kui liigub kaasa kuni latini, siis on ikka latis asi. Ei ole kindel, kuidas see asi Lexusel on, aga ühel Toyotal oli selline lõtk sees siis, kui roolikardaani üks ristidest oli kulunud. Muidugi võid ka roolivarda otsad (nii sisemised, kui välimised) üle vaadata, kuigi arvatavasti esinduse-spetsialistid seda juba tegid.
Ma arvan,et vea leiaksid üles ka vähegi pädevamad tehnoülevaatuse töötajad.
IS200
Kasutaja avatar
lexusok
Huviline

Järgmine

Mine Üldine tehniline foorum

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline