Lexus GS300 2001 rooli nn "free play"

Kõik mis seotud Lexuste tehnikaga. Ideed, nõuanded, probleemd ja muu huvitav ja vähem huvitav.

Moderaator: revo

Re: Lexus GS300 2001 rooli nn "free play"

PostitusPostitas eugene » 22 Nov 2009, 12:35

lexusok kirjutas:Latte muidu taastatakse ka, näiteks siin: http://www.topserv.ee/
Tuletab meelde vana Moskvitši roolilõtku, aga vähemas ulatuses. :D .
Aga sa vaata, kus see lõtk sisse tuleb, kui võimalik. Las keegi liigutab rooli nii, nagu videos, ja ise vaata, kas roolikardaan liigub kaasa. Kui liigub kaasa kuni latini, siis on ikka latis asi. Ei ole kindel, kuidas see asi Lexusel on, aga ühel Toyotal oli selline lõtk sees siis, kui roolikardaani üks ristidest oli kulunud. Muidugi võid ka roolivarda otsad (nii sisemised, kui välimised) üle vaadata, kuigi arvatavasti esinduse-spetsialistid seda juba tegid.
Ma arvan,et vea leiaksid üles ka vähegi pädevamad tehnoülevaatuse töötajad.

Tänan, et vastasid, kuid kas saaksid seletada mis on roolikardaan ja kuidas ma saan aru, et see liigub kaasa? :cry: Ühesõnaga, täna keegi vist ei tööta, ja saan ainult ise vaadata nii palju kui saan.
Kõik ettepanekud on teretulnud! :thumbup:

Selle kohta, et lihtsalt rool võib olla lahti, kas siis võtan airbagi maha, ja kontrollin, et kõik oleks piisavalt kinnitatud?

Tänan Teid! :thumbup:
eugene
Noor liige

PostitusPostitas lexusok » 22 Nov 2009, 18:00

Roolikardaan on see metallpulk, mille otsas rool on ja see pulk läheb armatuurlaua alt läbi salongi ja mootoriruumi vahelise seina, kuni jõuab loolilatini, kuhu läheb otsapidi sisse. Kuna ta ei lähe päris otse, siis on ta kokku liidetud ja nendes liitekohtades on sellised lülid, millel on rist keskel ja tänu sellele lasevad vardal nö. painduda. Lexus IS200-l on kogu see värk kergelt kontrollitav, aga GS300 võib olla kogu süsteem katete all peidus, ei ole ise näinud. Vaata näiteks seda joonist: http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2003_L ... _4501.html

Aga seda saad ikka arvatavasti kontrollida, kas rool peal lahti on: poe sinna alla pedaalide juurde ja võta ühe käega sellest metallpulgast kinni, mis rooli küljest tuleb (pöidlajämedune varras, millel liigend küljes) ja teise käega liiguta rooli edasi-tagasi. Kui rool liigub edasi-tagasi ja varras hakkab alles siis liikuma, kui rool ühte lõtku äärde jõuab, siis on rool peal lahti. Kui rool liigub koos vardaga kogu aeg, siis võib viga otsida altpoolt.
Oi kui raske ja keeruline ja segane on sellist asja kirjeldada, palju lihtsam oleks seda teha :D
IS200
Kasutaja avatar
lexusok
Huviline

PostitusPostitas eugene » 22 Nov 2009, 20:39

^ Tänan, et leidsid aega ning vastasid!
Olen kontrollinud ning sain teada et:
Aga seda saad ikka arvatavasti kontrollida, kas rool peal lahti on: poe sinna alla pedaalide juurde ja võta ühe käega sellest metallpulgast kinni, mis rooli küljest tuleb (pöidlajämedune varras, millel liigend küljes) ja teise käega liiguta rooli edasi-tagasi. Kui rool liigub edasi-tagasi ja varras hakkab alles siis liikuma, kui rool ühte lõtku äärde jõuab, siis on rool peal lahti. Kui rool liigub koos vardaga kogu aeg, siis võib viga otsida altpoolt.

See teksti osa mis on BOLD, vot sel juhul tunnen, et roolikardaan hakkab liikuma koos rooliga.
Sellepärast olen airbagi maha võtnud ning selgus, et vähemalt see polt on väga väga hästi kinnitatud.
Rohkem seal nagu pole näha, kas siis võtan plastic-paneelid maha ning saab siis rohkem näha ning kontrollida midagi...
Kui ma õigesti nüüd saan aru probleem on sügavam poltist mis kinnitab rooli, kuid kõrgemal kui rolikardaani umbes kesk osa :eh: :?: :!:
Ma ei teagi nüüd kelle poole pöörduda sellega, tundub, et mitte tehno ülevaatuse poole, ei teagi kas siis esindusse ka, nemad on käitanud minuga väga viisakalt.
Mis Teie arvate? :?

Veel kord tänan selle foorumi kastujaid :thumbup:
eugene
Noor liige

PostitusPostitas lexusok » 22 Nov 2009, 22:00

Et siis kui rooli liigutad kahele poole, on see kardaan paigal? Ja kui kardaani üritad käega keerata, siis see ei liigu kuhugi poole tühjalt? Sel juhul jah, ei oska rohkem aidata, sest ei tea täpselt, mis seal ülevalpool veel on. Ei ole kindel, kas plastikuid maha kiskudeski ligi pääsed. Aga tõenäoliselt seal mingi vahelüli ikka on. Pöördu esindusse, sest nii on väga ebamugav sõita (ja võib-olla ka ohtlik!).
IS200
Kasutaja avatar
lexusok
Huviline

Eelmine

Mine Üldine tehniline foorum

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline