Lexus IS 200 - Tema head ja vead?

Nõuannete jagamine/küsimine sõiduki soetamisel.

Lexus IS 200 - Tema head ja vead?

PostitusPostitas mercher » 24 Juun 2010, 13:32

Tervitused,

Ilmselt on see kõige õigem koht küsida nõu Lexuste kohta :D Kuna on plaan soetada ednale uus (kasutatud) auto ja arvestades, et üks variantidest on Lexus IS 200 (1999-2005), siis oleksingi väga tänulik, kui te mu silmaringi selle mudeli suhtes natuke laiendaksite ;)
Üldiselt olen lugenud ja kuulnud, et Lexus on väga vastupidav masin, vastab see tõele? Samas, natuke googeldades jäid mulle hinge kripeldama mõned asjad. Näiteks see, et väidetavalt võtab see pisi-Lexus liialt palju bensiini oma võimsuse ja suuruse kohta. Oskab keegi kommenteerida? Kusagilt lugesin isegi, et võrreldes e36 BMW 330-ga, millel on märksa rohkem jõudu, võtab viimane isegi vähem kütet linnasõidul... :eh:
Uurides auto24.ee-st kuulutusi ning müüdavate masinate varustust, jäi mulle silma, et pahatihti (enamikel) IS-del puudub püsikiirusehoidja. See on minu arvates täiesti ebaloogiline ju - Lexus ilma püsikiirusehoidjata :shock:
Veel tahaks teada roolisamba reguleerimise kohta. Lugesin mingist testist, et mugava sõiduasendi leidmine kõigil ei õnnestugi, sest rooli pidi saama reguleerida ainult üles-alla, kuid mõnes kuulutuses on kirjas, et saab ka sisse-välja. Mida sellest arvata?
Märkusi olen kuulnud ka 6-cd-lise stereo kohta, et need pidid mitte töötama paljudel? Ja kui juba stereost rääkida, siis kas see mp3 plaate ka mängib?
Varuosad - siit-sealt lugedes jäi silma, et B-varuosasi praktiliselt ei ole ning kui midagi katki läheb, peab esindusest originaalvaruosa tellima, mis aga kuuldavasti on väga kallis :?
Lõpetuseks tahaks arvamust sellise isendi kohta: http://www.auto24.ee/used/729631 Oskab keegi kommenteerida?
Ette tänades :)
mercher
Noor liige

Re: Lexus IS 200 - Tema head ja vead?

PostitusPostitas Heiki20 » 24 Juun 2010, 23:06

Tere

Oman sellist juba 3 suht õnnelikku aastat. kulumisekohapealt tundub et jutud vastavad tõele võrreldes mu eelmise autoga (Nissan primera P11). Mul põhiprobleemiks piduri kettad mida küll saab B varuosana kuid praktika näitab et enamus neist toodetest on kräpp, eriti japanpartsi toodetud kettad. A ketta ja klotsiring on umbes 8+ kilo kroonides. Veljed kipuvad ka korrodeeruma. esiaknapealt võiks ka kontrollida roostet kuna kuulujärgi pidavat see tüüpviga olema. Makiga mul probleeme pole olnud. tavaliselt läheb katki seee plaadi vahetus süsteem mis enamus kordades tehakse lõhki ise kuna enne plaadi sisestamist tuleb vajutada üht nupukes. Mp 3 ei mängi kuid kuna sinna aparaati läheb 6 plaati siis pole seda ka eriti vaja. Sõiduasend. Usun et pole toodetud ühtegi autot mille sõiduasend sobib igale inimesele ise olen igatahes leidnud sobiva asendi. rool käib jah ainult üles alla ja ise arvan et ega polegi eriti sisse välja vaja sel autol. Kütusekulu. Suvel 150 km linna ja siis Rõugesse pulma seal rongkäigud ja muu staff siis tallinna tagasi ja kuluks 6.3 l per 100 km (ja pole kunagi autoga kulgenud vaid sõitnud ja kui vaja siis ka peenestanud) teine äärmus Talvel ainult linn ja palju külma 11,3 l per 100 km. kütusekulu siis automaatkäigukastiga isendil ja kui lumi maas siis ega sellest kütusesäästust ka miskit välja tule kuna tegu ikkagi tagaveolise isendiga (lihtsalt peab ju lõbutsema). kokkuvõtteks kütusekulukohta on see et kõik võtab ära mis sinna sisse kallad. Arvamus sellest autos. Positiivsest küljest on muidugi too hele sisu mis minu arust on väga kena ja auto väljast tundub olevat päris sile. Negatiivne minu arust on see et ei paista seda püsikiirust olevat ja isiklikult eelistan automaati. pikk see jutt nüüd sai kuid vast on ka abi. edu auto valimisel.
Heiki20
Noor liige

PostitusPostitas lexusok » 25 Juun 2010, 02:24

Eks arvamusi on seinast seina, aga kindel on see, et vastupidavus ja koostekvaliteet on üle prahi.
Mina olen omanik 2,5 aastat ja autot ostes kaalusin ka BMW 325 sobivust. Otsustavaks sai proovisõit. Lexus oli vaiksem ja juhikohal tundsin end paremini. Juhitavus on mõlematel üsna ok. BMW puhul häiris ka mõningane salonginagin.
Tagantjärele olen otsusega väga rahul. (Sest mu tädil on seesama BMW ja olen tema juhtumistega väga hästi kursis).

Väga meeldib: töökindlus, mootori hääl (kusagilt ülevaatest jäi kõrvu, et tegemist on parima häälega R6-ga üldse :D ), manuaalkäigukast (täpne kui kellavärk), kerge ja reibas jooks, käitumine talvises libeduses, kiire mootori soojenemine.

Väga häirib: madal käetugi, velgede koorumine, plastiksisu, püsikiiruse hoidja puudumine, ukse sisekäepidemel puudub see mõnus kaarkäepide, kust oleks hea kinni hoida. Ja panipaikade vähesus.
Nuriseda võiks: kolmel inimesel on taga kitsas. Kui lapse turvahäll juhi taha paigutada, ei saa juht end mõnusalt "istmesse" sättida. Halogeen-lähituled on veidi lahjad (kui sisse pista Philipsi Bluevisionid, on pilt siiski teine!) (IS200 tuli tehasest ka ksenoontuledega, neid ei oska kommenteerida.)

Olen ka korra autoga tehnoülevaatusel käinud ja seal sain kuulda vaid kiidusõnu.

Varuosad on muidugi võrdlemisi kallid.
Näiteks: ülemine lambda andur: 4890.-
sarniirid 2tk koos vahetusega: 3425.-
õhufilter: 566.-
salongi õhufilter: 378.-
õlifilter: 213.-
porilapatsid 4 tk 1307.-
Originaal-muusikasüsteemi kohta ei oska eriti midagi lisada eelmisele postitusele, sest sai suhteliselt kohe tervenisti välja vahetatud. (Mitte sellepärast, et olnuks halb - minu mäletamist mööda oli isegi üsna hea kõlaga- vaid et eelmisest autost jäi kvaliteetne süsteem alles.)
IS200
Kasutaja avatar
lexusok
Huviline

PostitusPostitas marduk » 25 Juun 2010, 22:51

Tere

Ka minul on IS 200 juba õige mitu aastat ning eelnevale jutule võiks lisada et ostmisel tasub ikka valida võimalikult korralik (mitte odavaim)isend. Auto ise on väga kvaliteetne ning hästi hoitud masin teenib Sind kenasti, pisut käest lastud eksepmlari Lexuse väärilisse korda saamine võib aga päris kalliks osutuda. Korras auto aga ei nagise ega kolise, on täpse juhitavusega ning näeb nii seest kui väljast hea välja.
Nõrgemad kohad mida ostul kontrollida tasub on CD mängija toimimine, kivitäkked kapotil ja akna ülaservas (värvikiht on küllalt õhuke), velgede seisukorda (kipuvad korrudeeruma kui on tehaseveljed), käikude lülitumist (manuaalkasti puhul), ning ka veermiku (seda tuleks muidugi iga auto ostu puhul vaadata ja IS-l kestab see hästi aga selle remont on siiski pigem kallis). Püsikiirusehoidjat pole manuaalkastiga isenditel ka kohanud ning bensiinikulu võiks ehk pisut väiksem olla.
Kasutaja avatar
marduk
Huviline

PostitusPostitas mercher » 27 Juun 2010, 14:38

Tänud vastamast :)
mercher
Noor liige

PostitusPostitas Nullpointer » 12 Aug 2010, 00:51

Tundmatu ajalooga autol peaks hammasrihma üle vaatama (niivõrd kuivõrd see silmaga võimalik on). Nii IS200 kui ka IS 300-l saavad klapid ja kolvid kokku, kui rihm puruneb. Minu autol oli rihma kambris päris palju sodi ja rihm oli õhuke. Hammasrihma vahetus koos seonduvaga(kuna kõik teised rihmad 3tk võetakse eest ära, jahutusvedelik lastakse välja, et radikas eest ära tõsta, siis on mõtekas ka need ära vahetada). Kogu teema maksab ~8000 ringis.
Eelpool toodud hindadest nt mootori ja salongi õhufiltrid olid japanpartsis ~150kr/tk ja endal kulus vahetamiseks 3 min.
Nullpointer
Noor liige

Mine Ostuabi

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline